Sufleul cu unt Soresina, Parmezan și Emmentaler este în topul aperitivelor noastre preferate din mai multe motive:
1. E rapid și ușor de făcut
2. E versatil și poți oricând adăuga oricare alte ingrediente pe care le iubești
3. Copiilor le place la nebunie, motiv pentru care este și un snack grozav
Fie că alegi să-l servești la micul dejun, alături de antipasto, ca snack pentru cei mici până e gata cina, sau ca aperitiv unor musafiri înfometați, suntem siguri că acest preparat spumos și catifelat va dispărea rapid de pe masă.
Poftă bună!
Sufleu cu unt Soresina, Parmezan și Emmentaler
Dacă și tu iubești aperitivele, rețeta aceasta este pentru tine! Pregătește un platou de sufleuri cu unt Soresina, Parmezan și Emmentaler și străduiește-te să nu le mănânci pe toate până vin invitații!
Porții: 4
Cuvinte cheie: unt soresina, parmezan, emmentaler, sufleu, aperitiv
- Timp de preparare: 15 min
- Timp de gătire: 40 min
- Timp total: 55 min

Ingrediente
- 40 g Unt Soresina
- 100 g Parmigiano Reggiano răzuit
- 200 g cașcaval Emmentaler
- 80 g făină 00
- 3 ouă
- 250 ml lapte
- sare
- un vârf de cuțit de nucșoară
- ulei de măsline
- piper
Instrucțiuni
- Începe prin a pregăti sosul bechamel - topește untul într-o cratiță pe foc mic, adaugă făina și, cu ajutorul unui tel, amestecă până când sosul este uniform.
- Adaugă laptele și continuă să amesteci până când sosul se îngroașă. Adaugă nucșoara, sarea și piperul și amestecă din nou.
- Pune în sosul bechamel parmezanul și cașcavalul Emmentaler mărunțite, iar mai apoi gălbenușurile celor 3 ouă - nu arunca albușurile, le vom folosi mai încolo. Amestecă bine.
- Transferă compoziția într-un bol și las-o să se răcească. Între timp, bate albușurile, iar atunci când compoziția pregătită mai devreme s-a răcit, pune peste ea albușurile și amestecă-le ușor, de sus în jos, cu o spatulă.
- Pregătește vasele în care vrei să servești sufleurile, unge-le cu ulei de măsline și umple-le 2/3 cu compoziția obținută.
- Coace sufleurile la 160° pentru 35 de minute.
- Oprește cuptorul și lasă sufleurile să se odihnească pentru câteva minute.
- Scoate-le din formă și savurează acest aperitiv sărat și delicios.
Observații
Asigură-te că umpli vasele cu compoziția de sufleu doar o treime din înălțime. Altfel, riști ca în timpul gătirii sufleul tău să se scurgă pe marginile vasului.